لمینت ها هم مانند سایر متریال های کف پوش دارای تنوع بسیار زیادی هست. این تنوع در بازسازی واحد مسکونی خود بسیار تاثیرگذار است. این تنوع علاوه بر طیف رنگی شامل جنس چوب ها همراه با روکش ملامینه نیز می شود. لمینت ها از نظر ظاهر در یکی از دو دسته بندی لمینت پارکتی و لمینت الواری تقسیم می شوند.
در نوع اول لمینت پارکتی، ظاهر لمینت به شدت به پارکت چوبی معمول بازار شباهت دارد و هر تکه از لمینت از چندین ردیف مستطیلی تشکیل شده است اما در نوع الواری مانند ظاهر لمینت مانند طبیعت چوب دارای بافت و طرح می باشد.
در حالت کلی با در نظر گرفتن استانداردهای روز دنیا، دسته بندی های مختلفی برای تفکیک لمینت ها در نظر گرفته می شود. این دسته بندی ها بر اساس موارد مختلفی مانند رنگ، ضخامت، کاربردف بافت، درجه کیفی و ... شکل گرفته است. از با کیفیت ترین لمینت ها متناسب با بودجه پرداختی لمینت داچ فلور Dutch Floor می باشد. در این مقاله چندین دسته بندی را مورد بررسی قرار داده ایم :
در این نوع دسته بندی لمینت ها به دو گروه ساخت با فشار زیاد یا HPL و ساخت با فشار مستقیم DPL تقسیم می شوند. لمینت ها از 3 لایه اصلی دکوراتیو (لایه ملامینه)، لایه مرکزی و لایه پشتی تشکیل شده است هم چنین لازم به ذکر است که لایه مرکزی لمینت ها از ترکیبات فیبر چوب به دست آمده است و هر چه میزان فشار و تراکم این لایه مرکزی بیشتر باشد کیفیت آن بالاتر می رود. در مجموع بهتر است بدانید که لمینت های HPL به علت ساخت با فشار بالا مناسب مکان هایی هستند که رفت و آمد روی آنها زیاد است و نیازمند مقاومت بیشتری می باشد. لمینت های نوع DPL مناسب مکان هایی هستند که رفت و آمد روی آنها محدود است مانند منازل مسکونی و مکان هایی با جمعیت کم.
یکی دیگر از دسته بندی های تفکیک لمینت ها، بر اسس ضخامت آن هاست. پر کاربردین لمینت های مورد استفاده در دکوراسیون داخلی در بازار لمینت هایی با ضخامت های 7، 8، 10 و 12 میلیمتری هستند. باید توجه داشته باشید که بهترین لمینت ها نازک ترین آن ها هستند ولی با این وجود لمینت ها با ضخامت بیشتر نیز کاربرد خودشون رو دارند (زمانی که سطح زیرین نا هموار هست و یا این می خواهیم صدا کمتر به طبقات زیرین برسد.)
نوع دیگر طبقه بندی لمینت ها بر اساس نوع طرح و بافت روی آن می باشد. مهمترین این دسته بندی ها به شکل زیر می باشد.
سطح این نوع لمینت بسیار ساده و صیقلی است به صورتی که با انعکاس نور در فضا، فضا را روشن تر می کند. کاربرد این نوع لمینت در فضاهای با متراژ کوچک است.
همانطور که از نام آن پیداست این نوع لمینت سطح ماتی دارد و بسیار شبیه پارکت چوبی است.
این مدل از لمینت ها دارای سطح کمی خراشیده هستند ولی نه به صورتی که لمینت دارای آسیب باشد و کهنه به نظر برسد.
یکی از مدل های محبوب لمینت همین مدل طرح چوب هست و به دلیل شباهت بسیاری که به پارکت چوب طبیعی دارد بسیار محبوب و پر فروش است.
این نوع لمینت نیز همان طور که از اسمش پیداست مانند پارکت چوبی است که روی آن با روغن جلا داده شده است. این نوع لمینت نیز در میان مصرف کنندگان بسیار محبوب است.
این نوع لمینت در شرایط خاص طراحی خود مانند مراکز معماری و ... کاربرد دارد.
این نوع لمینت به دلیل سطح و ظاهر متالیکی که دارد کمی درخشان و متالیک به نظر می رسد. کاربرد این مدل در طرح ها و بناهای مدرن است.
این نوع طرح استفاده شده در لمینت، کف فضای مورد استفاده مانند سنگ نمایان خواهد شد.
عرض لمینت ها به حدی در انتخاب آن اهمیت دارد که می تواند شکل ظاهری یک فضا را تغییر دهد. امروزه تمامی کارخانه های ساخت کف پوش های لمینت، آن ها را در عرض های استاندارد تولید میکنند. این عرض های استاندارد به چهار دسته کلی تقسیم می شوند:
لبه لمینت ها نوع اتصال و برش آن ها را مشخص میکند هم چنین تعیین کننده نوع درز بین قطعات آن می باشد. دسته بندی این کف پوش ها بر اساس نوع لبه اتصال به شرح زیر است:
از مهمتری ویژگی ها و دلایل انتخاب لمینت ها نصب و جمع کردن راحت آن هاست. لمینت هیچ احتیاجی به چکش و میخ و ... ندارد و به راحتی به صورت شیاری یا مکانیکی به هم متصل شود.
این مدل از نوع لمینت ها که به "زبان و شیار" معروف است محبوب ترین نوع آن است و از قطعات وصل شونده به یکدیگر جهت اتصال تشکیل شده است.
این نوع اتصال هم نیز پر کاربرد است و سیستم آنها به صورت آلومینیومی ست که موجب می شود قطعات بسیار محکم به یکدیگر اتصال داده شوند.
1 دیدگاه
سلام و عرض ادب
مرسی از اطلاعات خوبی که در اختیارمون گذاشتید چون مطالعه این مطالب می تونه به چیدمان و انتخاب یه دکور خوب خیلی کمک کنه
هر روز موفق تر از روز قبل باشید